Az online marketing egyik legjelentősebb fegyvere a keresőoptimalizálás. Ez a módszer igen összetett és nagyon hatékony megoldást nyújt a webáruházak népszerűségének és bevételének növelésére. Sokan úgy gondolják, hogy a keresőoptimalizálás, vagy röviden SEO (az angol Search Engine Optimization kifejezésből) csupán a linképítésből áll.

Érdemes azonban különválasztani az off-site SEO-t az on-site SEO-tól. Az első ugyanis valóban a linképítést takarja, és ezt általában érdemes szakemberekre bízni. Az on-site SEO egy részét szintén jobb, ha szakemberek végzik, azonban egy sor műveletet akár a webáruház tulajdonosok is elvégezhetnek, ha jártasok a valamennyire az online marketing és a weboldal szerkesztés világában.

Néhány egyszerű trükkel hatékonyabbá tehetjük a keresőoptimalizálást, és ezáltal nagyobb bevételt termelhet a webáruház. Érdemes naprakésznek lenni a friss hírekkel, újdonságokkal, hiszen csak így tarthatunk lépést a konkurenciával.

Fontos a felhasználói élmény növelése, hiszen így a látogatók gyakrabban visszatérnek, és több időt töltenek az oldalon.