A kisbabák kényelme elsődleges, amikor babakocsit vásárolunk, ahogy azt is különösen fontos figyelembe venni, hogy a szülők igénye micsoda – azaz hogy milyen életkörülményeik vannak, milyen terepen fogják használni a babakocsit, van –e, vagy lesz-e előreláthatóan másik gyerekük, szóval egészen sok mindent érdemes figyelembe venni, ha babakocsiról van szó.
De nincs vége a babakocsi felszerelésének akkor, amikor már megvettük a járgányt: bár természetesen ez évszaktól is függ, de nyáron érdemes egy napernyővel ellátni a kocsit, egy napszúrás ugyanis komolyan veszélyeztetheti a baba egészségét. Az esősebb évszakok idején pedig egy esővédőt kell beszereznünk. Ezek manapság már esztétikus formában kaphatóak, azaz a kocsihoz igazíthatjuk a napernyőt a színe szerint, az esővédő pedig teljesen átlátszó, így a gyermek ugyan úgy nézelődhet, mint bármikor máskor, és mi is rá tudunk nézni út közben.
A természeti körülmények ugyanis nem állítják meg az élet körforgását, alkalmazkodnunk kell hozzájuk, hogy a kisbabánk védve legyen az időjárástól függetlenül.